slika
slika
slika
slika
1 od 4

Nichicon specijalno za Audio (serije UFW, UFG itd)

Kontakt

Kruševac
Korišćeno
Dostupno odmah
8.845
170
pre 10 dana
Odgovara na 94% poruka, uglavnom u roku od jednog dana.
Majstor
Član od 10.04.2009.
Svi oglasi

Elektrolitski kondenzatori Nichicon specijalno za Audio (serije UFW, UFG, LKG LKS i firma KEMET)
Takodje i serija Nippon EKY na zadnjoj slici. OBAVAZNO PROCITAJTE  U DONJOJ POLOVINI  TEKSTA VAZNU NAPOMENU!

Na slici br.2 su date cene za seriju UFG (vrednosti do 470uF) a na slici br.3 se nastavlja dalje spisak serije UFG a na istoj slici su i Audio serije LKG (Gold Tune koja se koristi specijalno za napajanje), LKS i KEMET . Slika br.4 je serija UFW a na slici br.5 je odlicna serija Nippon-a EKY (sa niskim ESR) koja je nesto novo u ponudi jer za mnoge uredjaje cesto se traze "normalni kondenzatori" a ne nesto "nabudzeno".   OBAVEZNO procitajte na slici br.3 ima takodje tekst u vezi nabavke elektrolita.

Prica da ovu seriju kondenzatora ubacim u ponudu ovde na KP je pocela na taj nacin sto sam prakticno pre mnogo godina za svoje potrebe narucivao delove od najvece americke firme iz ove oblasti a to je DIGI-Key (ujedno najveca na svetu, koja u ponudi ima preko 5.000.000 raznih artikala). Narucujuci godinama delove a najvise se to odnosilo na kvalitetne kondenzatore skupljao se solidan lager i radeci stalno reparacije mnogih modela izuzetno kvalitetnih (nekad i vrhunskih) Vintage uredjaja doslo se na ideju da se dokupe (“ upotpune rupe” ) sa vrednostima onih kondenzatora koji fale u asortimanu i tako zaokruzi jedna celina u kvalitetnoj ponudi. Tako da ovde sada imamo u ponudi poznatu seriju UFW i seriju UFG (Fine Gold). Fizicki oni izgledaju skoro isto, cene za manje vrednosti su takodje skoro iste jedino kada su vece vrednosti (preko 47uF) onda se vidi da je FG serija veca gabaritno i naravno skuplja (a i verovatno bolja). U svetu je mozda najvise i trazena i prodavana UFG serija a samim tim i najpopularnija gledano od svih kondenzatora koji uopste postoje od bilo koje firme. Mora se reci da se mozda oni jednostavno smatraju i najkvalitetnijim na svetu gledano cena/kvalitet. Oni su oko recimo upola ili 2/3 cene od Elne SilmicII. A cena je stvarno smesna imajuci u vidu da recimo za neko solidno vece pojacalo  s’kraja sedamdestih vam treba oko da kazemo prosecno 70-100eur za Re-cap kondenzatora. Za ona manja pojacala to je mozda samo 20-30eur (ne racunajuci one glavne u napajanju).

 

VAZNA NAPOMENA: Ako odete na sajt DigiKey ili Mousera videcete da su i Elna i Nichicon Fine Gold i serija UFW povucene iz  opticaja to jest da fabrike nece vise da ih prave. Sto znaci ako ste planirali Re-cap vaseg uredjaja uradite to sto pre jer posle ih vise nece biti. Moci ce da se kupe jos neko malo vreme dok ih ove dve najvece firme na svetu za prodaju delova imaju na lageru. Mislim da Elna nema vise kod Mousera. Tako ce i kod mene biti slucaj… prodavacu jos malo a onda jednu solidnu kolicinu ostaviti za mene to jest za moje sopstvene potrebe kada radim Re-cap. Tako da ako radite Re-cap ovo je trenutak SAD ILI NIKAD!
Ako mene pitate zasto nece da ih prave - dajem moje skromno misljenje: Prvo je da im se ne isplati a drugo - mozda su imali pritisak da to povuku iz proizvodnje od novih firmi - fabrika koje prave sve ove Audio uredjaje (citaj budalastine) koji traju 5-10god najvise. Cinjenica je da su mnogi po svetu poceli da rade Re-cap i stari uredjaji su poceli nenormalno bolje da sviraju od novih i postala je pomama da se stari dobri uredjaji vrate u zivot. A to znaci da mnogi vise nece da kupi nove. A to opet znaci da pada prodaja novih i da se otkriva surova istina da skoro sve ovo nove ne vredi nista a sto opet vodi otkrivanju surove istine koliko se kvalitetno sada pravi a kako se nekada pravilo. I onda je sve jasno… Narocito ako se uzme u obzir da neko legendarno integralno pojacalo iz onog slavnog vremena (1975-1982) moze da se kupi, uradi Re-cap i kostace u totalu nekih 500-600eur. A oduvace sve ove do 2000eur pa i skuplje.  
Toliko o tome da se zna!

Pri porucivanju samo napisite vrednost koja vam treba i na koliko volti. Ne morate da pisete fabricku sifru. Ako nema ta voltaza poslace vam se prva veca (na primer umesto na 25V poslace vam se na 35V). Naravno pri porucivanju obratite paznju i na dimenziju kondenzatora to jest da li moze da stanu umesto postojecih.

 

Mozete me kontaktirati ili ovde na KP ili telefonom samo radnim danom od 11 do 18h.    
Na klasicne SMS, Viber i What's up poruke uopste ne odgovaram jer nemam vreme za dopisivanje…

Vikendom ne radim. A to znaci da od petka od 18h sve do ponedeljka do 11h nisam u mogucnosti da vam se javim ni na telefon a ni da odgovorim na poruke preko KP.    

ID Oglasa: #64209038
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.